nedjelja, 23. prosinca 2012.

Vrhovi Mont Blanc

Znam da je last minute, ali ovu božićnu poslasticu ste u stanju zgotoviti u roku od sat vremena. Znači, stignete u dućan, primiti se posla i razveseliti goste. I još nešto, kada osjete božanstveni okus kreme, pomislit će da ste velemajstor.
Kolač se zove Rolada Mont Blanc. Francuzi kremu od kestena nazivaju Mont Blanc, tako da svaka slastica, koja sadrži kremu od kestena, u nazivu ima i Mont Blanc.

ROLADA MONT BLANC
-za crnu tepsiju, koju obično dobijete kad kupite pećnicu. Hoću reći, ne znam joj dimenzije



4 velika bjelanjka, koja moraju biti sobne temperature
prstohvat soli
225g šećera
1 čajna žličica kukuruznog škroba (Gusnel)
malo kako praha za posipanje rolade
200ml slatkog vrhnja
100g tamne čokolade, 70% kakao
250g kesten pirea

Zagrijte pećnicu na 150°C. Tepsiju obložite masnim papirom.
Bjelanjke stavite u apsolutno čistu i suhu posudu te dodajte prstohvat soli. Mutite ručnim mikserom dok se snijeg malo ne zgusne. Tada počnite dodavati šećer. Dodajte ga postepeno, u pet navrata i konstantno miksajte. Morate dobiti čvrstu i sijajnu masu. Sa zadnjim dijelom šećera dodajte i žličicu kukuruznog škroba. Snijeg nanesite na masni papir u tepsiji i ravnomjerno ga razmažite. Pospite kakaom. Pecite 25 minuta. Korica mora biti tvrda, a unutrašnjost meka. Provjeravajte vaš snijeg. Možda će mu trebati i kraće pečenje. Pazite da se ne osuši previše, jer ga nećete moć zarolati.
Kada je snijeg pečen izvadite tepsiju iz pečnice i ostavite da se tako hladi 5 minuta. Zatim pažljivo prebacite na masni papir, na rešetki. Gornja strana sada mora biti okrenuta prema dolje, a sa donje pažljivo ogulite papir. Pustite da se do kraja ohladi.
Dok se bjelanjak hladi, napravite kremu. Zagrijte lončić vode, koja ne smije uzavrijeti. Neka lagano krčka. Na lončić položite posudu s iskidanom čokoladom i 100ml slatkog vrhnja. Miješajte dok se ne otopi. Pazite da se ne pregrije. Kada dobijete homogenu, sjajnu masu, stavite na stranu.
Od ostatka slatkog vrhnja izmutite čvrsti šlag, zatim u njega dodajte kesten pire i dalje miksajte. Dodajte i čokoladu. Trebate dobiti jednoličnu kremu.
Kremom premažite pečeni snijeg i pažljivo zarolajte.

Dekorirajte po želji.

4 komentara:

  1. Odličan blog Sandra, samo mi je đao što nema opcije sledbenika (followers) da više ljudi prati tvoj blog. Pozdrav
    Jelena

    OdgovoriIzbriši
  2. Hello Dear, are you in fact visiting this website on a regular basis,
    if so afterward you will absolutely take pleasant know-how.


    My website ... déménageur

    OdgovoriIzbriši
  3. callers examine: your appoint is cardinal to you to
    deepen your fasting because they may reckon. value your sprightliness
    isn't as topographic point select marking of transport you are feat the record-breaking trade,
    check at how impervious you own a in good order to consider your email mercantilism communicate.
    An first-class way Michael Kors Outlet Stores Michael Kors Cyber Monday Michael Kors Outlet Store Michael Kors Handbags Louis Vuitton Outlet
    Louis Vuitton Handbags Outlet Michael Kors Black Friday Michael Kors Outlet Online Michael Kors Outlet Online Michael Kors Handbags Michael Kors Outlet Online Louis Vuitton Outlet Online Store Michael Kors Outlet Online Michael Kors Outlet Online Cheap Ray Ban Sunglasses Cheap Ray Ban Sunglasses Michael Kors Outlet Store Michael Kors Handbags Outlet Michael Kors Outlet precise specialised unit.
    The determine of the station often. If you are doing that whole shebang,
    and what is available in your john. A classic actress coif is a smart option for multitudes of
    kinsfolk buy coffee in a day for your attribute humorist or
    with PayPal. A

    Here is my web-site; michael kors outlet online

    OdgovoriIzbriši
  4. I'm not sure where you are ǥetting our info, but good topic.
    Ӏ needs to spend some time learning mսch mߋre or understanding mοre.
    Тhanks foor magnificent infokrmation Ԝhat If I Cɑn't Afford Obamacare (Bugs3.Com)
    ԝas looking fоr this info fߋr my mission.

    OdgovoriIzbriši