o autorici

Otkad znam za sebe, volim putovati. Ponekad je to samo do obale Jadrana, a ponekad do Japana. Meni je sve dobro, samo, da se nekuda ide. Nikoga nije iznenadilo, kada sam odabrala karijeru turističkog vodiča.
Putujući, upoznavala sam različite zemlje i njihove ljude. Tako sam se zainteresirala i za ono što jedu i kuhaju. Vrlo brzo moja putovanja su se pretvorila u potragu za najšarenijom tržnicom, najzanimljivijim restoranom, najukusnijim zalogajem. A, kada sam se totalno ufurala u klopu, odlučila sam, na neko vrijeme, odreći se putovanja i naučit kuhati.

Upisala sam i završila jednu od najprestižnijih kulinarskih škola na svijetu, londonsku Le Cordon Bleu. Školovanje i život u Londonu omogućili su mi rad u restoranima s Michelinovim zvjezdicama i transformaciju u profesionalnu kuharicu.
Kuham svakodnevno, što profesionalno, što privatno. Slobodno vrijeme provodim surfajući internetom i proučavajući kulinarsku literaturu. Uzgajam povrće i začinsko bilje. No, kuhanje za mene nema smisla, ako ono što kuham, ne mogu podijeliti s drugima. Druženje oko stola i zajedničko dijeljenje obroka predstavljaju mi jedno od najvećih zadovoljstava.

I pisanje ovog bloga jedan je vid dijeljenja.

Ukoliko želite kopirati ili koristiti neki od mojih postova ili fotografija, slobodno to učinite, ali vas lijepo molim, da ga vežete (linkate) na moj originalni post ili blog. Većinu fotografija sama sam fotografirala. Dio ih je zaštićen autorskim pravima. 
Ukoliko fotografije želite koristiti u komercijalne svrhe, lijepo bih vas molila, da me kontaktirate na okomogastola@gmail.com
Zahvaljujem. 

4 komentara:

 1. Klementina Batina31. svibnja 2012. u 10:08

  Sandra je uistinu fascinantna osoba - zabavna, nepredvidiva, lepršava....

  Hvala ti Sandra na ovim divnim receptima i Blogu - pravo otkriće, izvorište kulinarske inspiracije i modernog putničkog iskustva.

  Javi se!

  Bivša kolegica s Faksa i Ftoursa:
  klementina@hazu.hr

  OdgovoriIzbriši
 2. Draga Sandra,

  sve najbolje u Novoj - zdravlja, ljubavi, poslovnih uspjeha, putovanja....

  Nisam mogla ne citirati te u svojem članku o suvremenoj kulturi putovanja i napravila sam to prema svim pravilima struke. Možeš pogledati članak u on-line izdanju časopisa Studia ethnologica Croatica na Portalu
  znanstvenih casopisa Hrcak:
  &id_broj=7581

  Tiskano izdanje je u pripremi!
  Nadam se da će ti se svidjeti!

  Veliki pozdrav od Klementine!

  OdgovoriIzbriši


 3. Ispravak linka:

  &id_broj=7581
  OdgovoriIzbriši
 4. Ma neće objavit cijeli link pa probaj sama na:

  http://hrcak.srce.hr (zadnj broj časopisa Studia ethnologica Croatica).

  Veliki pozdrav od Klementine!

  OdgovoriIzbriši