utorak, 13. ožujka 2012.

Boje

Često me ponese ljepota neke tržnice pa pretjeram u kupnji, ponajprije, povrća. Pokupujem ga toliko, da ga na kraju moram dijeliti, kako ne bi istrunulo u hladnjaku. Ovoga puta sam pretjerala s mladim špinatom, ali, na sreću, znam jedan odličan recept. Izuzetno je lagan i zdrav, izražajnih boja, za dobro rasploženje. Baš ono što treba bolesnoj prijateljici, kako bi se što prije oporavila.

TJESTENINA SA ŠPINATOM, KRAVLJOM SKUTOM I SUŠENIM RAJČICAMA
-za dvije osobe

160g tjestenine, neke kraće i deblje vrste (penne, fusilli, fuži, pljukanci)
120g mladog špinata
50g sušenih rajčica
250g kravlje skute ili, ako nemate skutu, odlično ide ricotta
maslinovo ulje
sol i papar


Oko sat – dva prije početka kuhanja potopite sušene rajčice u maslinovo ulje i pustite da odstoje.
Operite špinat i odstranite peteljke. Dobro ga osušite.


U loncu kipuće i slane vode skuhajte tjesteninu.
Paralelno, zagrijte na tavi maslinovo ulje pa, oko minutu, prepržite, na trakice nasjeckane, sušene rajčice. Dodajte špinat i sasvim lagano ga posolite i popaprite. Pazite da ne pretjerate, jer sušene bi rajčice mogle, već, biti slane. Kada špinat povene, dodajte izmrvljenu skutu i dobro miješajte, dok se sve ne iskombinira i ugrije. Zadnja ide kuhana tjestenina, uz dodatak jedne ili dvije žlice vode u kojoj se kuhala. Promiješajte i provjerite okus pa poslužite.  

Nema komentara:

Objavi komentar