nedjelja, 18. ožujka 2012.

London Baby: Sezona čokoladica

Ovaj niz priča i prijedloga ovdje je kako bih mogla pisati o gardu koji volim, ali i kako bih putnicima za London olakšala donošenje odluka kod određivanja prioriteta pri razgledu.
Ukoliko ste ljubitelj čokolade, moglo bi vas zainteresirati mjesto s kojeg se širi opojan miris. Naravno, nalazi se na meni neizbježnoj Borough Market, u Stony Street.
Možda The Rabot Estate nije mjesto gdje ćete kupiti najskuplju ili najbolju čokoladu na svijetu, ali ovdje ćete, svakako, pronaći vrlo kvalitetnu čokoladu s dušom. Ono što se meni najviše sviđa kod njihovog proizvoda je sezonalnost. Pojedini sastojci čokolada prate godišnja doba pa ćete tu pronaći razno voće i začine, alkohole. Meni najdraža je zima sa svojim okusima i mirisima, čokoladicama s punjenjem okusa kuhanog vina ili, još bolje, gingerbread čokoladice punjene kombinacijom zimskih začina, đumbira, cimeta, klinčića, anisa i crnog papra. Griote su jako ukusne.


No, nije to sve što nudi Rabot Estate. U hladno, londonsko jutro ovdje možete popiti jednu od izvanrednih vrućih čokolada i pojesti ukusan kroasan, a za ručak vam predlažem maštovita, mala jela s dodatkom čokolade. Neka vas ne odbije čokolada u slanom jelu, jer na taj način je čokolada i ušla u svijet kuhinje. Osim toga, ako je kuhar vješt, on zna umjereno i sa smislom dodavati čokoladu. Ako još niste probali slano jelo s čokoladom, a želite igrati sigurno, najmanje riskantno je naručiti jelo s patkom ili divljači. U Rabot Estatu dobra je salata od pačjeg confita s dressingom od čokolade i marmelade od marelica. Klasik.


Osim raznih čokoladica i maštovitih jela, pravo bogatstvo je i prefini kakao s karipskog otoka St. Lucia, gdje se i nalazi plantaža The Rabot Estate.
The Rabot Estate – nezaobilazno mjesto za ljubitelje čokolade.

Fotografija: Andrea Bolješić i Sandra Veselinović

Nema komentara:

Objavi komentar